فرهنگ و هنر > -
خبرگزاری مهر- کاظم رحیمینژاد پژوهشگر ادبی معتقد است شاعرانی که به ادبیات آیینی میپردازند باید بیشتر به زمینههایی که منجر به ایجاد آیینها و وقایعی همچون حماسه کربلا شدهاند توجه کنند.
-
این شاعر، نویسنده و پژوهشگر ادبی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در ادبیات آیینی شاعران ما بیشتر به خود آیینها و وقایع میپردازند در حالی که لازم است به زمینههایی که منجر به ایجاد آیینها و وقایع شده است نیز توجه نشان دهیم.
وی ادامه داد: برای ایجاد نوآوری در ادبیات آیینی به ویژه شعر آیینی لازم است ازدیدگاههای مختلف مردمشناسی و روانشناسی به این ادبیات نگاه شود و با یک بررسی همهجانبه به نوآوری در این عرصه پرداخت.
این مدرس دانشگاه در توضیح بیشتر گفت: ادبیات امروز ما در کل به زبان اهمیت زیادی میدهد و اولین چیزی که در زمینه نوآوری به ذهن ما ممکن است خطور کند نوآوری زبانی است. ما باید از سبکها و شیوههای گفتاری امروز استفاده کنیم تا بتوانیم با مخاطب امروز ارتباط برقرار کنیم. اما تحولات را نمیتوان به این نکات محدود کرد.
رحیمینژاد تصریح کرد: متأسفانه در ادبیات امروز ما بیش از اینکه "چه گفتن" مهم باشد "چگونه گفتن" مهم شده است. در ادبیات آیینی نیز برخی شاعران و نویسندگان ما به این ورطه افتادهاند و محتوا را به بهای ظاهر از دست دادهاند.
نویسنده کتاب "تجربههای همه تلخ" درباره نوآوری در محتوای ادبیات آیینی و شعر آیینی اضافه کرد: نوآوری در ادبیات آیینی به دلیل پارهای از حساسیتها کار سخت و مشکلی است اما ناممکن نیست بلکه دانشی وسیع است که دقت والایی میطلبد.
مصحح "دیوان مظلوم خنجی" گفت: ادبیات کلاسیک و قالبهای کلاسیک مقولاتی درونی هستند. در ادبیات کلاسیک ما مسائل معنوی بسیاری حضور دارد و در کل ادبیات کلاسیک ما ادبیاتی درونی و معنوی است و شاید به همین دلیل باشد که شاعران ما برای سرودن اشعار خود از این قالبها بهره میبرند.
http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?pr=s&query=%D9%83%D8%A7%D8%B8%D9%85%20%D8%B1%D8%AD%D9%8A%D9%85%D9%8A%20%D9%86%DA%98%D8%A7%D8%AF%20&NewsID=806775